Marcali - Nyíló rózsák, üde örökzöldek, sziklakert, vízcsobogás, díszes térkövek. Egy kis oázisként lehetett jellemezni a Közút Építő és Szolgáltató Kft. standját a 10. Marcali Nemzetközi Kiállításon és Vásáron (Marcali, 2002 szeptember 26-29). A cég rendszeresen részt vesz az őszi kiállításon, s idén a vásárdíj mellett a legszebb stand különdíjat is elnyerték.


- Meggyőződésem, hogy mindkét elismerés a kitartó munkának köszönhető - mondta Nagy László ügyvezető igazgató. Cégünk 1995 óta foglalkozik térkövekkel, azóta próbálunk a térségben minél több helyen olyan környezetet kialakítani, melyben fontos szerepet kap a térkő és a díszburkolat. Nem véletlen, hogy évről-évre egyre nagyobb mennyiséget értékesítünk és építünk be saját magunk is. A Közút Kft. látja el a térség önkormányzati úthálózatának építését és fenntartását. Vállaljuk új utak, járdák építését, a már meglévők felújítását, terek és középületek előtti díszburkolatok kialakítását.

- Ma már térkövekben is rendkívül gazdag a kínálat. A minőség itt is meghatározó?
- Természetesen. A Közút Kft. az A BETON VIA­COLOR TÉRKŐ Rt. gyári képviseletét látja el. Ennek köszönhetően az általunk forgalmazott térkövek valóban kiváló minőségűek, s közel negyven szín- és forma közül lehet ma már választani. A divatszínek a bézs, a zöld, a szürke és a fehér árnyalatai. A palettából csak egy töredéket tudtunk a vásárban bemutatni, de az érdeklődők ebből is láthatták, hogy milyen egyszerűen, gyorsan és viszonylag olcsón lehet a térkövekből bárhol esztétikus környezetet kialakítani. A kiválasztásnál a legfontosabb szempont, hogy hova szeretnénk a burkolatot, milyen célra használjuk és mekkora igénybevételnek lesz kitéve.

- A tavalyi sikerszéria ezek szerint 2002-ben is folytatódik?
- Tavaly a Marcali Vásárral egy időben szereztük meg az ISO minősítést, s ettől egyben azt is reméltük, hogy a jövőben minél több országosan kiírt tenderen indulhatunk. Nos, idén a megbízásaink majdnem ötven százalékát tették ki az állami megrendelések, ami rendkívül jó eredménynek számít. Persze a kiállításon is elsősorban azért vagyunk jelen minden évben, mert számunkra a magánszemélyek megrendelései is fontosak. Nekünk továbbra is az a célunk, hogy a térségben minél több helyen segíthessünk a családoknak az igényes lakókörnyezet kialakításában.

Forrás: Új Somogyország (Gergely Ica)